15:30

Hälsö/Björkö

Referat: Åsa IF - Hälsö/Björkö

Förlust med 4-2 mot Åsa IF, men seger i den 2:a halvleken med 2-0.
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 4-1 (55min) Andreas Jernarp och 4-2 (73min) Henrik Gustafsson.
Vi vann den 2:a halvleken med 2-0, detta var ett klart lyft i spel och inställning.
-
Bortamatch mot Åsa IF P-93/94 på en mycket fin konstgräsplan och en kommentar innan matchen var "oj vad stora dom ser ut att vara". Efter en bilresa på cirka 50 minuter var vi framme vid Åsa idrottsplats där vi skulle byta om och det gällde nu att få killarna att tända till.
Tuff och intensiv inledning av matchen där Åsa verkade vara lite hetare, även om vi hade ett bra anfall redan i den (2min) när Adde kom förbi på högerkanten och slog ett fint inlägg och Jernarp försöker dra till med vänstern. Redan minuten senare (3min) kommer Åsas snabba anfallsspelare igenom på högerkanten och slår ett hårt lågt inlägg och en Åsa spelare "fläker" sig och trycker in 1-0.
-
Bara att tända till igen och försöka komma in i matchen, Åsa hade några snabba och duktiga killar på topp och dom var sannerligen svårstoppade, vi hade inte riktigt samma "speed" som Åsa i detta skedet.
(10min) Åsa knycker bollen och igen slår man ut bollen på högerkanten och inspel och mål igen 2-0.
Men vi ger inte upp även om vi hade stora problem med försvarsarbetet just nu.
(13min) Henke får en fin djupledsboll och kommer fri med målvakten men lobbar tyvärr över målet.
(16min) Snygg frispelning av Åsa och friläge 3-0 otagbart för Acke i målet. 3-0 efter endast en kvart av matchen kändes inte riktigt bra. Efter detta jämnade spelet ut sig lite mer även om Åsa hade det bättre tempot och passningsspelet. (38min) 4-0 efter ännu en snygg djupledsboll och friläge.
4-0 var också halvtidsresultatet.
-
2:a halvlek kunde starta och ett snack om hur vi skulle vända spelet i denna halvleken hölls av Håkan och Magnus, vi gjorde vissa förändringar i laguppställningen nu. I slutet av första halvleken hade Rasmus gått ut efter att fått ont i handen igen och Henke hade känningar någonstans. Samuel behövde vila för några småskavanker (blåsa under foten eller en släng av en frisparksvariant kanske). Gustav fick en smäll eller sträckning i slutet av den 2:a halvleken och vissa förändringar behövdes nu göras. Andreas Jernarp tog över liberopositionen och Marcus klev in på mittenmittfältet ihop med Johan Åstrand och även om nu hela laget lyfte sig mer och mer så var denna scenförändring i mångt och mycket Jernarps och Marcus förtjänst, vi fick ett helt annat tryck på mitten och Jernarp styrde mittlåset ihop med Emil med järnhand och var först på alla bollar i Åsas anfallsförsök och redan i den (9min) mycket snyggt spel och bra bolltempo när Jernarp driver upp bollen och väggpassar med Åstrand förbi alla Åsas försvarare och Jernarp placerar säkert in bollen till 4-1, nu var vi på gång, vilken scenförändring det blev, nu var det vi som förde större delen av spelet och Marcus fördelade ut bollar till höger och till vänster och vågade hålla i bollen.
-
(28min) Snygg djupledsboll till Henke som äntligen får göra mål 4-2 friläge.
Efter detta hade vi ytterligare några halvchanser och det kunde ha blivit något mål till.
Sammanfattningsvis en mycket bra 2:a halvlek som vi tar med oss inför framtiden.
Bra jobbat alla killar denna dag (2:a halvleken) vi stod upp bra mot Åsa P-93/94 och det var många tuffa närkamper och dueller.
Nu väntar träning och spelarmöte på TIS 16/3 samt match mot BK Häcken på ONS 17/3